+ 381 11 40 63 558
  • sr
 • Kompanija Grillo je osnovana 1953. godine pod nazivom “Officine Pinza”, što u prevodu znači radionica klešta. Međutim, zahvaljujući inovativnom, tada dvadesetogodišnjaku, Benito Pinciju i njegovom pronalasku jednoosovinskog traktora, kompanija Grillo doživljava neverovatan uspeh. Ubrzo nakon toga kompanija menja ime u Grillo, a od 1957. godine pravi prekretnicu u proizvodnji mašina namenjenih za poljoprivredu i mašina za uređenje zelenih površina, kako za profesionalne tako i za privatne namene.

  Filozofija kompanije Grillo je neprekidan rad na implementaciji novih tehnologija. Svaka nova mašina prolazi veoma stroge testove kako bi dokazala svoju izdržljivost i pouzdanost, a tek nakon svih obavljenih testova se pristupa proizvodnji po strogim evropskim standardima usvojenim od strane Grillo sistema kvaliteta.

  Industrijska proizvodnja mašina se obavlja uz pomoć visokih tehnologija (laserskim rezanjem, robotima i automatskim sistemima) u četiri fabrike koje se nalaze u okolini Cesene u Italiji. Kompanija Grillo proizvodi preko 20 000 mašina godišnje, a svoju proizvodnju je proširila na 50 različitih modela i zapošljava više od 200 radnika. Grillo je zastupljen sa svojim proizvodima u 55 zemalja na 5 kontinenata i ima distribuciju i postprodajnu mrežu koja se sastoji od 1000 dilera, više od 50 distributera i 2 prodajne ekspoziture.

  Moto kultivatori

  Jednoosovinske mašine

  Jednoosovinski traktori

  Jednoosovinski traktori su precizne mašine za rad u poljoprivredi i baštovanstvu. Uglavnom se koriste za freziranje ili usitnjavanje zemljišta, a pojedini modeli u kombinaciji sa dodacima koje proizvodi Grillo, se mogu koristiti za različite vrste poslova.
  Jednoosovinski traktori se koriste u sva četiri godišnja doba:

  – u proleće, za finalno freziranje, odnosno usitnjavanje zemljišta i pripremu za setvu
  – leti, za međurednu obradu radi prorahljivanja zemljišta i mehaničkog uništavanja korova u cilju poboljšanja vodno-vazdušnog režima
  – u jesen je važno usitniti zemljište i biljne ostatke i zajedno ih izmešati kako bi se pomenuti ostaci kompostirali i humificirali do narednog proleća
  – za zimu Grillo nudi snegočistače, grtalice, četke i ostalu neophodnu opremu za uklanjanje snega i leda sa trotoara.
  Grilo rotaciona sitnilica se sastoji od 4 do 6 segmenata u zavisnosti od modela, gde su motičice izrađene od veoma kvalitetnog čelika. Transmisija je tako konstruisana da postoji nezavisno obrtanje točkova i izlaznog vratila na koje se postavljaju razni dodaci i na taj način obezbeđuje bezbedan transport i sigurna upotreba jednoosovinskog traktora.
  Upravljački deo je tako konstruisan da omogućava lako prilagođavanje potrebama rukovaoca, a samim tim i kvalitetno upravljanje jednoosovinskim traktorom.
  Zahvaljujući velikom broju priključnih uređaja, Grillo jednoosovinski traktor je postao svestrana mašina.

  Jednoosovinski traktorski trimeri

  Namenjeni su za košenje trave i žbunja u nepristopačnim uglovima.

  Jednoosovinska traktorska kosačica

  Transporteri sa gusenicama

  Transporteri sa gusenicama

  Transporteri guseničari su idealni za transport robe i drugog materijala u različitim sektorima: u poljoprivredi, građevinarstvu, šumarstvu, gradskom zelenilu… Transmisija kod pomenutih transportera je tako izrađena da obezbeđuje punu eksploataciju motora.
  Profil gumenih gusenica obezbeđuje kvalitetno prijanjanje, sa minimalnim pritiskom na tlo. Transporteri guseničari imaju veliki kapacitet utovara, s obzirom na mogućnost obaranja bočnih stranica.

  Kosačice

  Kosačice sa frontalno postavljeni rezidbenim uređajem

  Kvalitet kosačica sa frontalno postavljenim rezidbenim uređajem je izvanredan, a pored osnovne namene, košenja, pomenute kosačice imaju mogućnost prikupljanja pokošene trave, kao i dodatnog usitnjavanja ukoliko želimo travu da izmulčiramo.
  Kosačice sa frontalnim rezidbenim uređajem FD 220P i FD 280 su veoma lake za upravljanje, a odlikuje ih optimalna vidljivost, agilnost i izuzetno mali radijus okretanja, što ove mašine čini veoma zabavnim za vožnju.

  Kosačice sa mogućnošću rada u dva režima

  Kosačica sa dva režima rada obezbeđuje izuzetno košenje čak i po neravnim terenima i terenima na kojima sa nalaze ostaci grančica. Osnovna prednost ovih kosačica je svestranost, kao i nizak centar gravitacije, čime se obezbeđuje stabilnost.

  MD 13 i MD 16 su opremljene uređajem za brzu promenu režima rada sa upravljačkog mesta, sa režima za mulčiranje u onaj za košenje i bočno odbacivanje pokošene mase i obrnuto. MD 22 ima širinu reza 130 cm i obezbeđuje visok učinak na velikim područjima.

  Kosačice sa frontalno postavljenim rezidbenim uređajem, sa i bez sakupljanja

  Brze i efikasne kosačice sa mogućnošću korišćenja uređaja za sakupljanje pokošene mase, prilagodljive i lako upravljive u različitim situacijama, čak i na padinama, zahvaljujući pogonu na sva četiri točka.
  Grillo obezbeđuje širok spektar kosidbenih uređaja, od koji treba izdvojiti:

  – Kosidbeni uređaj za prikupljanje
  – Kosidbeni uređaj za bočno odlaganje mase i sa zadnje strane
  – Kosidbeni uređaj za mulčiranje

  Visoke performanse motora i hidrostatički prenos daju izuzetan doživljaj rukovaocu. Pomenuta kosačica obezbeđuje veliku vidljivost, maksimalnu preciznost, smanjenje buke, itd.

  “Zero Turn” kosačica sa frontalno postavljenim rezidbenim uređajem

  “Zero Turn” kosačica je idealna mašina za velike zelene površine, bilo za profesionalne namene ili za privatne potrebe. Kosačice ovog tipa su kompaktne, opremljene motorom visokih performansi, što obezbeđuje košenje velikih površina za kratko vreme (velike radne brzine). Zbog veoma malog radijusa okretanja izuzetno su dobre za rad u uskim prostorima, kao i na površinama na kojima se nalazi žbunje i ostalo rastinje. Veoma lako se može promeniti režim rada sa upravljačkog mesta (režim košenja, mulčiranja, itd.)

  Specijalne mašine za vrtove

  Specijalne mašine za vrtove

  Postoje nepristupačna mesta, sa padinama, neravnim terenima i uskim delovima, gde je potrebno pristupiti kosačicom i kvalitetno pokositi travu i drvenaste izdanke (žbunje). Za pomenute uslove rada kompanija Grillo je konstruisala čitavu seriju mašina.
  Zahvaljujući hidrostatičkom prenosu, uvek je moguće podesiti pravi prenosni odnos shodno uslovima u kojima kosačica radi. Dimenzije pneumatika i rastojanje između osovina su optimizovani.

  Komunalna vozila

  GALERIJA

  Prijavite se na naš newsletter

  Prijavite se i budite prvi koji će saznati najnovije vesti

  © Copyright 2024 Geb. Sva prava zadržana. / PopArt Studio