+ 381 11 40 63 558
  • sr
 • Bag Budissa Agroservice GmbH je saksonska poljoprivredna kompanija specijalizovana za proizvodnju mašina za pakovanje stočne hrane i drugih kabastih materijala u vreće-„kobasice“. Članica je Budissa Grupe koja obrađuje 9500 ha poljoprivredne zemlje, ima 5500 krava i 6000 svinja. Budissa bag predstavlja novu, efikasnu, fleksibilnu i ekološki orijentisanu tehnologiju koja omogudava konzerviranje i skladištenje različitih vrsta stočne i druge kabaste hrane u vreće, bez prisustva vazduha (kukuruzna silaža, senaža, različite vrsta trava, pivski treber, repin rezanac, gnječena zrna, cela zrna, suva i vlažna, šederna repa za biogas, kompost, itd.).

  Budissa Bag u ponudi ima različite vrste presa koje su prilagođene različitim karakteristikama materijala koji se pakuje i različitim uslovima rada.

  Podela:

  – Rotor Bager-roto presa
  – Silo Prese
  – Truck Bager
  – Vreće

  Rotor Bager-roto presaSilo PreseTruck BagerVreće

  Rotor (Budissa) bagger-rotopresa sa mrežom ili ankerom

  Podesna je za pakovanje najrazličitijih vrsta hrane (kukuruzna silaža, senaža, različite vrsta trava, pivski treber, repin rezanac, gnječena zrna, cela zrna, suva i vlažna, itd.) i najprodavaniji je njihov proizvod.

  Prednosti ove tehnologije nad klasičnim metodama čuvanja hrane su mnogobrojne, ali najznačajnije su:

  – niska investiciona ulaganja po toni spakovanog hraniva i mali rizik investicije,
  – visoka efikasnost i pouzdanost,
  – visoka fleksibilnost u pogledu vrste materijala koji mogu da se pakuju,
  – visoka fleksibilnost u pogledu lokacije na kojoj može da se obavi spremanje i skladištenje materijala (po želji uvek može da se menja lokacija i nije potrebna neka posebna priprema terena),
  – mogudnost prekida pakovanja u toku loših vremenskih uslova i nakon toga bezbednog nastavka rada bez ikakvih posledica na kvalitet,
  – gotovo da nema gubitaka zbog anaerobne sredine, bez vazduha (kao što je to slučaj sa silo trenčevima do zidova i na površini),
  – bezbedno čuvanje posebnih proizvoda kao što je repin rezanac,
  – pogodna je za individualne farme, velike sisteme, ali i za kontraktore koji pružaju uslugu tredim licima.

  T_RT_7000
  RT_7000_FARM_4
  RT_8000_1
  RT_7000_FARM_2

  Siloprese

  Grain bagger-silopresa sa usipnim košem i pužem. Ovo je fleksibilna metoda pakovanja i skladištenja zrna (suvog ili vlažnog), pogodna i za pakovanje mineralnog đubriva i vlažnih nus proizvoda u biljnoj proizvodnji. Karakteristike ove tehnologije su niska investiciona ulaganja, kao i kratak period povratka uloženog novca u poređenju sa standardnim metodama skladištenja zrna, velike performanse, brzo pakovanje velikih količina.

  Grain_Bagger_klein 2
  T_Grain_Bagger-400x252

  Grain Bager-Unloader je mašina namenjena za pražnjenje svih vrsta žitarica, suvih ili vlažnih. Čisto i bez gubitaka kompletno pražnjenje vrede. Hidraulično namotavanje vrede na osovinu. Pokretanje mašine se vrši preko kardanskog vratila koji pokrede pužni transportera.

  unloader
  Unloader_02

  Push bagger-silopresa sa potisnom pločom za kompostiranje ili skladištenje cele repe u vrede. Ovaj sistem ima niz prednosti; u slučaju čuvanja šederne repe za biogas postrojenja gubici skladištenja šederne repe pri visokim temperaturama su mali i dozvoljava upotrebu šederne repu za biogas u toku cele godine. Što se tiče kompostiranja smanjena je emisija neprijatnih mirisa, dozvoljena je kontrola količine tečnosti u silaži kao i čuvanje vode, nema gubitaka otpada usled vetra, omogudena je kontrola bakterija u zatvorenom sistemu, smanjena je površina potrebna za skladištenje, kradi je period kompostiranja.

  Push_Bagger_01
  00x252

  Grinder bagger-silopresa je mašina sa gnječilicom za tretiranje vlažnog zrna, do 40% vlage.

  crimper_bagger_cp2
  CP2_PLUS

  Truck bagger

  Truck bagger-kamion sa specijalnim tunelom za pakovanje sipkastih materijala. Ova tehnologija je namenjena za siliranje pivskog trebera koji se kipuje direktno u vredu, bez dodira sa podlogom i odmah se hermetički zatvara. Kratak put „pivara-kamion-vreda“ smanjuje rizik od kontaminacije nepotrebnim bakterijama, prekid dotoka vazduha minimalizuje gubitke usled fermentacije, izbor mesta skladištenja je fleksibilan uz zadržavanje tečnosti u samoj vredi, olakšan je posao za farmera kome nije potrebna nikakva organizacija niti dodatno angažovanje.

  Bild_Truck_Bagger_klein
  truck_bagger_2

  Vreće

  Bitan segment u nizu su vreće u koje se hrana pakuje. Vreće mogu biti prečnika od 1,50m do 4,20m, dužine od 30m do 150m i kapaciteta do 1500t. Kvalitet vreća je garant kvalitetno spakovane hrane i njenog sigurnog čuvanja. Budissa bag, osim što je pionir u razvoju same tehnologije ima i svoje, visokokvalitetne vreće koje uspešno prate razvoj sistema za pakovanje. U ponudi imamo sedmoslojne i troslojne belo-crne vreće, proizvedene na najsavremenijim ekstruderima sa 24 meseca garancije na UV-zračenje.

  7640576
  Unloader_02

  Specifikacija

  table

  GALERIJA

  Prijavite se na naš newsletter

  Prijavite se i budite prvi koji će saznati najnovije vesti

  © Copyright 2024 Geb. Sva prava zadržana. / PopArt Studio